Događanja u prosincu

Prosinac je mjesec darivanja i druženja. Tako su i u našem domu već od prvog dana krenula razna zanimljiva događanja. Nakon kreativnog rada na foto-radionici i izložbe nastalih radova, ubrzo je uslijedilo gostovanje mađioničara Mate Lukačevića koji nas je sve zabavio svojim smiješnim i zanimljivim trikovima. Sveti Nikola nas je također posjetio i unatoč Krampusovom protivljenju, svi su bili jako dobri te zaslužili poklone. 

Šuškalo se da je najljepši advent u Zagrebu pa smo odlučili provjeriti kako je tamo. Uz oduševljenje uređenošću grada, posjetili smo i izložbu inspiriranu Nikolom Teslom te Muzej blaženog Alojzija Stepinca. U povratku smo svratili kod obitelji Salaj i divili se tisućama lampica koje tvore Božićnu bajku. 

Nastupali smo na VUFIS-u (Vukovarski festival igre i smijeha) u organizaciji udruge "Golubica", a također smo prisustvovali i na prigodnom programu povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koju organizira udruga "Golubovi" Županja.

Središnji događaj, ne samo po datumu, nego i po uloženom trudu, zbio se 15. prosinca. Naime, korisnici našeg doma, zajedno s gostima, uz rad naših terapeuta, odgajatelja i drugih stručnih radnika osmislili su i izveli božićnu priredbu. Priredbu je pratio veliki broj uzvanika koji su uživali u svakoj minuti programa.

Sudjelovali smo i na 9. božićnoj košarici pjesme i prijateljstva sa zajednicom "Vjera i svjetlo" gdje smo izveli plesnu točku.

Uskoro je uslijedio izlet Božićnim vlakom koji je u božićnom ugođaju putovao na relaciji Vinkovci-Vukovar-Vinkovci. Na jednoj od stanica posjetio nas je Djed Mraz i prigodnim nas poklonima razveselio. Kako uz veselje ide i razigrana pjesma, Djeda Mrazu smo uzvratili pjesmom "Zvončići". 

Nekoliko dana kasnije začulo se tutnjanje motora i Motomrazovi su stigli u naš dom. Uz druženje i pokoje "turiranje" lijepo smo proveli zajedničko vrijeme pa ni pokloni nisu izostali.

Iako je i ostatak godine bio također prepun izleta, druženja, nastupanja i zanimljivih događanja, prosinac ipak ima nekako posebno mjesto u životu našeg doma te daje toplinu zimskim danima. Uz ovakav divan kraj godine, vjerujemo kako nas i u novoj godini očekuje obilje pjesme i radosti, a u takvoj atmosferi niti vrijednog rada neće nedostajati. 

 

 

Četvrtak, 14 Prosinac 2017 13:42
Pročitano 1233 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Kontakti:

Mala Terezija Centar za rehabilitaciju
Ustanova za skrb o osobama sa tjelesnim i mentalnim oštećenjima

Vladimira Gortana 16
32100 Vinkovci
Hrvatska
Dežurni telefon:  032 337 758
Centrala:  tel/fax: 032 337 761

Mail: malaterezija@gmail.com