Projekti

CZR "Mala Terezija" uspješno je proveo nekoliko projekata od početka svog djelovanja te sudjelovao kao partner u drugim projektima. U proteklom razdoblju se izdvajaju dva značajnija projekta:

"Prvi korak u sretno djetinjstvo"

           Projekt ''The First Step to a Happy Childhood'' / ''Prvi korak u sretno djetinjstvo'' financiran je iz IPA programa, četvrte komponente 'Razvoj ljudskih potencijala'.

            Nositelj projekta bio je „Centar za rehabilitaciju Mala Terezija “, a partneri su bili: Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije „Hrast d.o.o.“, Vukovarsko-srijemska županija, Centar za socijalnu skrb Vinkovci, Centar za socijalnu skrb Vukovar, Centar za socijalnu skrb Županja i Zavod za usposabljanje Janeza Levca iz Slovenije. Vrijednost projekta je 204.439,07 EUR, provedba je trajala 18 mjeseci, od srpnja 2013. do siječnja 2015. g.

            Opći cilj projekta bio je razviti nove socijalne usluga u Vukovarsko-srijemskoj županiji namijenjene djeci s razvojnim teškoćama i njihovim obiteljima. U suradnji sa Edukacijsko- rehabilitacijskim fakultetom iz Zagreba uspostavljen je novi Model rane intervencije, a stručni radnici Centra su dodatno educirani za rad u ranoj intervenciji. Uvedene je nova usluga senzorne integracije, u suradnji s CZR "Silver" iz Zagreba nabavljen je terapijski pas i dodatno je proširena usluga terapijskog jahanja u suradnji s KK "Satir". Osim toga, cilj projekta je bio umrežiti relevantne institucije i ustanove na području Vukovarsko-srijemske županije kao i povećati svijesti lokalne zajednice.

           U sklopu projekta organizirana su studijska putovanja u Ljubljanu i Zagreb s ciljem razmjene iskustava i uvida u primjere dobre prakse. Sudionici studijskog putovanja u Sloveniju bili su stručne osobe iz svih partnerskih institucija, sustava zdravstva, socijalne skrbi i predškolskog odgoja (40 osoba). Putovanje u Zagreb organizirano je za Projektni tim iz Centra Mala Terezija.

"Igraj za naše boje"

            U sklopu UNICEF kampanje, kroz partnerstvo sa udrugom "MI" iz Splita kao nositeljem, proveden je lokalni projekt 'Za bolji početak'. Glavni cilj projekta je bio uvođenje novih usluga za djecu u njihovim lokalnim zajednicama.

            CZR "Mala Terezija" sudjelovao je u projektu na način da je putem mobilnog tim približio uslugu rane intervencije djeci s razvojnim teškoćama i/ili rizicima iz grada Otoka i okolice. Organizirane su radionice za djecu i roditelje koje su proveli stručni radnici Centra i nabavljena je oprema za rad s djecom. Ostvarena je dobra suradnja sa lokalnom upravom i organizacijama u lokalnoj zajednici: Gradom Otokom, Dječjim vrtićem Pupoljak, Udrugom umirovljenika i Centrom za socijalnu skrb Vinkovci.

Terapijsko jahanje

Kroz socijalni program grada Vinkovaca i suradnju s konjičkim klubom, već duži niz godina pružaju se usluge terapijskog jahanja za korisnike smještaja,boravka,rane intervencije i psihosocijalne podrške.

 

Kontakti:

Mala Terezija Centar za rehabilitaciju
Ustanova za skrb o osobama sa tjelesnim i mentalnim oštećenjima

Vladimira Gortana 16
32100 Vinkovci
Hrvatska
Dežurni telefon:  032 337 758
Centrala:  tel/fax: 032 337 761

Mail: malaterezija@gmail.com