Prvi Uskrsni turnir u stolnom tenisu za osobe s intelektualnim teškoćama

U utorak  5.3.2013.god. s početkom u 9:00 sati u prostorima Centra za rehabilitaciju „Mala Terezija“ održao se 1. Uskrsni turnir u stolnom tenisu za osobe s intelektualnim teškoćama.

Ovo je prvi takav turnir na području Slavonije u kojem sudjeluju isključivo osobe s intelektualnim teškoćama.

Turnir organizira CZR „Mala Terezija“ uz pomoć stolnoteniskog kluba „Lokomotiva“ iz Vinkovaca.

Sudjeluju 4 ekipe i 26 natjecatelja muških i ženskih; iz Županje (udruga „Golubovi“), iz Vukovara (udruga „Golubica“), iz Vinkovaca ( udruga „Bubamara“ i domaćin CZR“Mala Terezija“).

Cilj je druženje kroz sportsku aktivnost, u ovom slučaju stolni tenis. Sport je sam po sebi koristan zbog usvajanja zdravih i pozitivnih navika, korektnog prihvaćanja pobjede i poraza, faire play igre, zdravog i pozitivnog okruženja.

Isto tako, ovim turnirom, u buduće i ligom željelo se uključiti što veći broj natjecatelja, jer nitko od nas nije financijski u mogućnosti slati veći broj natjecatelja po natjecanjima u Hrvatskoj u bilo kojem sportu. Najbliža natjecanja su u Zagrebu.

Tako da se ovim turnirom i ligom otvorila mogućnost da se uključe i motiviraju i oni koji do sada nisu bili uključeni ni zainteresirani, a samim time nastala je i dobra konkurencija.

Najuspješniji su nagrađeni medaljama. Gubitnika danas nije bilo jer su svi otišli kućama sretni i zadovoljni zbog pozitivne atmosfere koja je vladala tijekom cijelog natjecanja.

Četvrtak, 14 Ožujak 2013 01:00
Pročitano 4793 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Kontakti:

Mala Terezija Centar za rehabilitaciju
Ustanova za skrb o osobama sa tjelesnim i mentalnim oštećenjima

Vladimira Gortana 16
32100 Vinkovci
Hrvatska
Dežurni telefon:  032 337 758
Centrala:  tel/fax: 032 337 761

Mail: malaterezija@gmail.com